Eskişehir'den Suriye'ye yardım kampanyası

Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir`de başlatılan kampanya kapsamında Suriye`ye bir tır gıda yardım malzemesi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`nın da katılımıyla gönderildi.

Gündem 26.01.2014 21:39:17 0
Eskişehir

Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir`de başlatılan kampanya kapsamında Suriye`ye bir tır gıda yardım malzemesi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`nın da katılımıyla gönderildi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vilayet Meydanı`nda düzenlenen Suriye`ye yardım kampanyası töreninde yaptığı konuşmada, Suriye kampanyasındaki duyarlılığından dolayı Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna`nın şahsında Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı`na teşekkür etti.

"Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı`na ilişkin kanun TBMM`de evvelki hafta, komisyonda oy birliğiyle, genel kurulda oy birliğiyle, bütün partilerin katılımıyla kabul edildi" diyen Avcı, bu konuda katkıda bulunan bütün milletvekillerine de teşekkür etti. 

Suriye`ye yardım kampanyasının özellikle son günlerde kendileri için çok anlamlı olduğuna dikkati çeken Avcı, şöyle konuştu: 

"Bizim için derken, Suriye`ye yardım kampanyası son günlerde Milli Eğitim Bakanlığı için de çok anlamlı. Suriye`den Türkiye`ye sığınmak zorunda kalan kardeşlerimizin, özellikle çocuklarımızın eğitimi konusunda da çok özel bir program uyguluyoruz. Sömestir tatiline girerken 45 bine yakın Suriye`den gelen çocuklarımız karnelerini aldılar. Dolayısıyla onların da sömestir tatilinde biraz daha rahat edebilmeleri için bu düzenlenen kampanya iyi bir fırsat olacak. Eskişehirli çocuklarımızın, velilerimizin gerekli duyarlılığı göstereceğinden eminim. Bunun ilk nişanesi olarak, ilk tırımızı da inşallah gönderiyoruz. Bunun arkası gelecek. Muhtelif ihtiyaç malzemeleri, özellikle çocuklarımıza yönelik, Eskişehir`deki çocuklarımızın katkılarıyla zenginleştirerek bölgeye göndereceğiz. İnşallah el birliğiyle onların bu kışı da biraz daha rahat koşullarda geçirmeleri için elimizden geleni yapacağız. Tırımızda gıda maddeleri var. İşgüzarlıklara karşı bir kere daha söylüyoruz, gıda maddeleri var. Diğer tırlarda olduğu gibi bunda da gıda maddeleri var. İnşallah hayırlara vesile olur."

 
 
 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA



31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00